середа, 19 липня 2017 р.

Подарунок та особливості дарування у різних країнах світу



Традиція дарувати подарунки існує ще з давніх часів, як вияв пошани, кохання, любові, прояв уваги. Приводів для дарування подарунків багато: День народження, Новий рік, Різдво, День Валентина та інші, до того ж, у кожній країні є свої традиційні свята та подарунки. І щоб не образити людину, слід враховувати особливості дарування подарунків у кожній країні. Так що ж можна, а чого слід уникати даруючи подарунок в інших країнах?




Америка
В США прийнято дарувати подарунок, вклавши у нього чек, щоб одержувач мав змогу його обміняти чи повернути в магазин.

Країни Європи
Практично в кожній країні є свої неписані правила щодо подарунків, особливо заборонених чи неввічливих. У Німеччині не прийнято дарувати щоденники – його можуть сприйняти як натяк на не пунктуальність. А у Франції слід уникати подарунка парфюму заміжній жінці.
Швейцарія. У діловому середовищі оцінять якісні подарунки ручної роботи, особливо авторські роботи і вироби народного промислу.

У Португалії та Ірландії чудовим подарунком будуть янголи, статуетки святих і все, що пов’язано з їх віросповіданням, адже ці країни надзвичайно релігійні.

Для француза приємним подарунком стане книга популярного автора. Та й не тільки у Франції зрадіють книзі, але й у Нідерландах, Німеччині та Ізраїлі.


Щоб вибрати подарунок для  жителя Латинської Америки, Вам доведеться багато попрацювати. Вони люблять отримувати подарунок пов'язаний з їхнім хобі чи захопленням. А це не завжди легко дізнатися і підібрати потрібний подарунок. 

Мусульманські країни
Для мусульман неприйнятним є подарунки, які місять алкоголь, навіть якщо це цукерки. Особливу увагу слід приділяти вибору подарунків пов’язаних з тваринами, адже не можна дарувати всього, що пов’язано зі свинями та собаками: вироби зі шкіри цих тварин, статуетки, картини та ін. До речі про картини, потрібно пам’ятати, що у мусьман є свої правила  що саме можна малювати чи ліпити з глини. Ось, наприклад, до строгих табу належить оголене тіло. А мужчини повинні пам’ятати, що ідучи в гості, дарувати квіти чи інші подарунки господині дому категорично заборонено.
Вручати подарунок слід правою рукою, оскільки ліва вважається нечистою.



Країни Азії
Країни Азії це перш за все традиції і повага до своєї культури. Тому тут існує своя церемонія дарування. 

Китай
Китайці дуже люблять отримувати подарунок, але потрібно ретельно обдумати подарунок, адже він може викликати відразу просто тому, що погано звучить або має погану асоціацію. До таких подарунків можна віднести яйце, качку, сову, кролика, змію, вовка,  собаку.  Наприклад, у Китаї мужчинам не дарують зброю чи схожі предмети, такі як ножі, кинджали. Не можна дарувати будь-які види годинників, окрім годинників на руку. Краще дарувати пару однакових подарунків, це ознака гармонії.
У Китаї прийнято три рази відмовлятися від подарунку і потрібно наполягати доки він не погодиться.
Звичайно, в Китаї у гості потрібно приходити з подарунком. Для подарунку з такого приводу підійдуть фрукти та солодощі.

Японія
Подарунок у Японії – досить делікатна справа. У Японії не прийнято дарувати подарунок без приводу. Це може викликати у них шок, і навіть паніку.
На Новий рік, замість дорогих подарунків,  прийнято обмінюватися привітальними листівками, які приходять чітко 1-го січня. Навіть діти будуть не задоволені, якщо їм забудуть подарувати листівку. А на День народження японці надають перевагу парним подарункам – хоча категорично не можна дарувати чотири або дев’ять предметів - особливо смачним подарункам.
Прийти в гості без подарунку  - це не повага до господарів.
До того ж дарувати потрібно з пошаною, поклоном і підносити подарунок двома руками. А ще японці обожнюють красиві упаковки. Традиційно подарунки загортали у білий папір та зав’язували червоними і білими стрічками. Звичайно, зараз уже не обов’язково дотримуватися цієї традиції, але і досі можна побачити таку упаковку подарунків.
Японці дуже люблять дарувати та отримувати подарунки. У них навіть  є літній сезон подарунків та зимовий. Саме в ці періоди японці ламають голову, що ж подарувати людям. Тут є свої критерії підбору подарунків. Подарунок не повинен бути надто особистим, тому добре підійдуть: фрукти і овочі (особливо екзотичні), пиво, бренді, чай, миючі засоби, мило та ін.
Гроші - популярний тип подарунку у японців. А щоб все було належним чином, подарувати потрібно таємно. І ніяких чеків або переведення грошей на банківську картку, тільки новенькі купюри.
Отримавши подарунок, японці не розгортають його у присутності інших та не відмовляють від подарунку, навіть якщо їм ця річ не потрібно чи не сподобалась. 

Корея
У Кореї не можна дарувати нічого червоного кольору, зокрема підписувати відкритки червоним.  А пари не дарують взяття один одному, звичайно якщо не хочуть, щоб партнер пішов. Ще до таких прикмет відносять хустинки і будь-які колючі предмети – це може означати розлуку, сварку, припинення стосунків.

В’єтнам
Як і в кожній країні, у В’єтнамі є свої заборони щодо подарунків: нявкання котів нагадує в’єтнамцям слово «бідність», а годинники, за повір’ям, скорочують життя. Якщо ж Ви вирішили подарувати гроші, то обов’язково покладіть їх у червоний конверт. 


Африка
 Жителі Африки можуть образити, якщо їм припіднести у подарунок засоби особистої гігієни.  Також не варто дарувати фотоапарат – як і в давні часи, в деяких поселеннях вірять, що фотографії крадуть частину душі. В Лівії будь-яку тварини будуть вважатися поганим подарунком: якщо тварина захворіє і помре, її тварина  потягне за собою душу власника. Квіти не прийнято дарувати квіти. Їх дарують тільки на похоронах, як вираження співчуття.  

Немає коментарів:

Дописати коментар